Prognoza za nedelju, 23. Jun 2024.
   22 Jun 2024, 10:00    Požarevac    SAT TV    Maja Stepanović


Prognoza za nedelju, 23. Jun 2024.

SRBIJA: U nedelju malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na subotu, pogotovo na krajnjem severu zemlje. Tokom dana sunčani periodi i nestabilno uz jači razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 30°C na severu do 36°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kiše i pljuskova na severu i istoku. Temperatura u 22h od 18°C do 26°C.

Požarevac: U nedelju malo niža i prijatnija temperatura uz sunčane periode i razvoj oblaka popodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 33°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h 24°C.

Niš: U nedelju i dalje vrućina, ali uz par stepeni manju temperaturu. Tokom dana sunčani periodi i nestabilno uz razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom popodne. Vetar slab severni ili promenljiv. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 35°C. Uveče suvo.

Užički region: U nedelju malo niža i prijatnija temperatura u odnosu na subotu, ali i dalje vruće. Tokom dana sunčani periodi i nestabilno uz jači razvoj oblaka popodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 15°C do 19°C, a maksimalna od 32°C do 33°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari prijatnija temperautra do 27°C i pljuskovi popodne.

VOJVODINA: U nedelju niža i prijatnija temperatura u odnosu na subotu, pogotovo na severu Vojvodine. Tokom dana sunčani periodi i nestabilno uz jači razvoj oblaka sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom popodne. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 18°C do 22°C, a maksimalna od 30°C na severu do 33°C na jugu Vojvodine. Uveče je moguća pojava kiše i pljuskova, posebno na severu. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

Novi Sad: U nedelju niža i prijatnija temperatura uz sunčane periode i razvoj oblaka popodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab severni. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 31°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h 22°C.

Subotica: U nedelju niža i prijatnija temperatura uz sunčane periode i razvoj oblaka popodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab severni. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 30°C. Uveče su mogući pljuskovi. Temperatura u 22h 19°C.

Vreme prekosutra: U ponedeljak sunčani periodi i nestabilno uz jači razvoj oblaka popodne koji se premeštaju iz pravca jugozapada i usloviće lokalne pljuskove i grmljavinom. Moguća je pojava lokalnih nepogoda praćenih gradom. Na severu Srbije će biti prijatnija temperatura, a na jugu ostaje vrućina. Vetar slab severozapadni i severni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 29°C na severu do 34°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava kiše i lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h od 17°C do 24°C.

Vreme od 3.-eg do 7.-og dana unapred: U utorak toplo, ali nestabilno sa malo nižom i prijatnijom temperaturom uz duže sunčane periode i moguću pojavu lokalnih pljuskova popodne, pre svega na jugu Srbije. U sredu i četvrtak postepeno svežije i postoji veća šansa za formiranje prolazne oblačnosti tokom dana sa kišom povremeno ili pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Nestabilno vreme se zatim zadržava do kraja iduće sedmice.

CRNA GORA: U nedelju i dalje vrlo toplo, ali na severu sa pljuskovima i prijatnije. Maksimalna temperatura od 34°C do 39°C, na Žabljaku oko 30°C. CG naredni dani: Početkom naredne malo niže temperature ali i nešto manja vrućina.
 



Slične vesti

Prognoza za subotu , 05. oktobar 2024.

4 Oct 2024, 11:05


Požarevac: U subotu delimično oblačno sa minimalnom temperaturom od 12, dok će maksimalna iznositi 19 stepena.

Prognoza za petak, 04. Oktobar 2024.

3 Oct 2024, 13:31

Požarevac: U petak umerena kiša sa prosečnom dnevnom temperaturom 16°C. Minimalna temperatura će biti 11°C…

Prognoza za četvrtak, 3. oktobar 2024.

2 Oct 2024, 13:23

U Srbiji u četvrtak naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada Srbije tokom dana proširiće…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaJubilarni "Dani Slobodana…

Manifestacija „Dani Slobodana Stojanovića“ ove godine obeležava svoj jubilej –…

4 Oct 2024, 13:23

EkonomijaZavršena obilaznica oko Gornjeg…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju obilaznice oko Gornjeg Milanovca…

4 Oct 2024, 12:44

Vremenska prognozaPrognoza za subotu , 05. oktobar…

Požarevac: U subotu delimično oblačno sa minimalnom temperaturom od 12, dok će maksimalna…

4 Oct 2024, 11:05

Kursna lista