Na Srebrnom jezeru završen 17. Međunarodni šahovski turnir "Silver Lake Open 2024"
   2 Jul 2024, 14:28    Veliko Gradište    Sat tv    Ljubiša Nastasijević


Na Srebrnom jezeru završen 17. Međunarodni šahovski turnir "Silver Lake Open 2024"

U organizaciji Šah kluba VGSK-a I Opštine Veliko Gradište uz podršku Turističke organizacije I Sportskog saveza na Srebrnom jezeru  završen je 17.Međunarodni  šahovski turnir ,,Silver Lake Open 2024’’koji je od 23. do 30. ovog meseca okupio 222 takmičare iz Srbije I 10 zemalja iz Evrope I Sveta koji se takmičili na  A I B turniru.

Prvi potez povukao je zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Nedeljko Vasić koji je, i zatvorio turnir,On je rekao  da ovaj turnir svih ovih godina okuplja brojne ljubitelje šaha različitih životnih dobi, na Srebrnom jezeru ,jednoj od najpopularnihih turističkih destinacija u Srbiji I da je ovaj Tradicionalni događaj I  ove godine okupio veliki broj, kako domaćih tako i stranih, poznatih velemajstora ali i mladih nada.

Turnir je održan u dve kategorije – A  za najače igrače i B za slabije rangirane igrače. Na A turniru je učestvovalo 18 igrača, na B turniru 130 i blic turniru 74 – ukupno 222 igrača iz Indije, Kazahstana, Rumunije, Rusije, Srbije, Turske, Austrije, Holandije, Mongolije i Azarbejdžana, a sudilo je pet međunarodnih  sudija.

Pobednik A turnira je šahista iz Indije, Bhattacharyya Soham. Drugo mesto zauzeo je igrač iz Holandije, Elgersma Onno. Treće mesto je zauzela  šahistkinja iz Mongolije Khuslen Erdenebayar.

Pobednik B turnira je igrač iz Austrije Belke Frank. Drugo mesto osvojio je turski igrač Tutuncu Ali, a treće igrač iz Mongolije Yeruultei Batbaatar.



Pobednik blic turnira je igrač iz Rusije Dvalishvili Pavel. Na drugom mestu se našao igrač iz Mongolije Agibileg Uurstsaikh, a na trećem Marković Zoran iz Srbije, Veliko Gradište.
Turnir je uživo prenošen preko pet najposećenijih šahovskih sajtova širom sveta, među kojima i Indijskog šahovskog sajta s preko devet miliona korisnika.

Pored sportskog, ovaj turnir imao je i turistički karakter jer je tokom sedam dana na Srebrnom jezeru boravilo oko 500 gostiju ostvarivši preko 3.500 noćenja.

Na ovom turniru nije bilo  poraženih, I po završenom takmičnju svi su krenuli odavde sa nekom svojom pobedom, osmehom, novim prijateljima i jakom željom da se vrate i sledeće godine.Očekujemo ih sa rečima dobrodošlice I naredne godine na 18 po redu šahovskom festival na Srebrnom jezeru,kažu organizatori ovog turnira na Srebrnom jezeru.
Izvor:Sajt SO VG



Slične vesti

Na Srebrnom jezeru počeo 17. Međunarodni šahovski turnir

24 Jun 2024, 13:50

U organizaciji Šah kluba VGSK-a I Opštine Veliko Gradište uz podršku,Sportskog centra, Turističke…

Susreti Kasidolaca i dijaspore

3 Jan 2024, 13:02

Kasidolci i dijaspora iz sela već 30 godina između Nove gpdine i Božića okupljaju se da zaigraju najvažniju sporednu stvar…

Ekipa Kafana kod Pruge pobednik 7. Memorijalnog turnira u malom fudbalu Miodrag Miki Stanojević u Kučevu

17 Jul 2023, 13:50

U velikom finalu  7 po redu Memorijalnog turnira u malom fudbalu ,,Miodrag Miki Stanojević’’  koje…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

HronikaUhapšen zbog 100,5 grama kokaina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su A. M. (1987) iz okoline…

4 Jul 2024, 14:44

PolitikaKo će voditi Grad Požarevac naredne…

Srećko Bosić, predsednik Skupštine grada Požarevca, zakazao je za utorak, 9. jula,…

4 Jul 2024, 13:51

KulturaLetnji program Centra za kulturu…

Leto pred nama donosi, osim visokih temperatura i brojne zanimljive programske sadržaje, koje…

4 Jul 2024, 13:01

Kursna lista